• Nonsolum Budgetcoaching

Leven met schulden wordt iets eenvoudiger

De Kamer neemt een wetsvoorstel in behandeling waarin mensen met schulden beter beschermd worden. Het voorstel maakt de berekening van de beslagvrije voet eenvoudiger, waardoor mensen met schulden voldoende overhouden om van te leven. En het voorkomt dat ze nog verder in de schulden geraken.

Op de website van de Rijksoverheid  lees je meer over dit voorstel. In mijn ogen is dit een supervoorstel! Het ontlast de schuldenaar omdat hij niet meer alle gegevens zelf hoeft aan te leveren en incassanten  blijven ook beter op de hoogte.

Met de beslagvrije voet kan de schuldenaar voorzien in zijn dagelijkse behoeften en krijgt hij meer in rust in zijn hoofd. En juist die rust is heel belangrijk; daar putten ze vaak hoop uit en dat helpt hen bij het zoeken naar een structurele oplossing voor hun financiële problemen.

Nonsulum Budgetcoaching helpt hen daarbij: door financiën in kaart te brengen, overzichtelijk te maken en door te zoeken naar oplossingen en bezuinigingen. En door mensen leren te denken in mogelijkheden en hen laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan.

10% van uw inkomen sparen?

Het RTL-nieuws besteedde eerder deze week een item aan bespaartips. Elke maand een bedrag sparen, helpt u onverwachte financiële uitgaven op te vangen. Maar er zijn nog veel meer tips die u helpen structuur te geven aan je financiën: kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar uw telefoonabonnement of naar uw andere vaste lasten.

Het bedrag wat u enerzijds bezuinigt, bespaart u anderzijds. Dat helpt uw financiële problemen te verminderen en het helpt een buffer voor de toekomst op te bouwen. Benieuwd hoe en waar u op kunt bezuinigen? Neem contact op met Nonsolum en hoor welke tips op uw financiële situatie van toepassing zijn.

Goed nieuws voor gebruikers van een pgb!

Mensen met een pgb krijgen een maand langer de tijd om te wennen aan de regels waaraan hun declaraties moeten voldoen. Lees hier meer over deze versoepeling.